Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS


Білоцерківський ЗЗСО І-ІІ ступенів


Четвер, 28.03.2024, 11:34

14:07
Родина педагогів Івана та Вікторії Самборин взяла участь у фестивалі "Словограй"

     

   23 жовтня родина педагогів Івана та Вікторії Самборин взяла участь у фестивалі родинного читання "Словограй", що проходив у Ніжинській центральній міській бібліотеці .

      До Ніжина з'їхалися родини з 14-ти районів Чернігівщини.

   Мета заходу — відродження традицій родинних читань на Чернігівщині, пропаганда культурно-моральних цінностей через слово, книгу  залучення батьків та дітей до сторітайму (спільне заняття дітей та батьків, яке формує повагу до слова і книги).  

  Проект здійснюється за підтримки Чернігівської обласної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ГО "Апельсин" у партнерстві з ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації». Серед організаторів проекту - ніжинська письменниця Тетяна Винник.

  Мистецький фестиваль родинних читань «Словограй» створює унікальну  територію для спілкування родин зі своїми дітьми та з іншими родинами, для обміну творчістю, апробації творчого потенціалу у різних форматах.

     Такий фестиваль у Ніжині відбувається вдруге.

 Цьогоріч гостею фестивалю родинного читання "Словограй" була київська письменниця Валентина Захабура - авторка повістей "Ой, Лише або З чим їдять вундеркіндів", "Ой, Лише або Як потрапити в халепу?", "Лепрекони", готується до друку "Ой, Лише або Як приборкати батьків?". 

   Валентина прочитала дітям і батькам уривки зі своїх книжок. Опісля видання можна було придбати з автографом письменниці. Діти і дорослі могли поставити питання, які їх цікавили. Всіх посміхнуло запитання маленького школяра: "А ви самі читаєте свої книжки?".

     У читальному залі панувала дружня і творча атмосфера. 

    Після цікавого знайомства з Валентиною Захабурою учасники фестивалю взяли участь у майстер-класах від ніжинських майстринь. 

   Майстер-клас із флористики для дітей і дорослих провела майстриня Альона Пасечніченко - працює на Станції юних техніків керівником гуртка «Дизайн», викладає флористику, живопис  й організовує виставки художніх робіт учнів гуртка у Художньому відділі краєзнавчого музею ім. Спаського.

      Другий майстер-клас для учасників фестивалю провела Тетяна Сидорець - керівник гуртка «Оригамі» на Станції юних техніків. Тетяна зі своїми талановитими учнями активно бере участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

       Тож разом в дружній атмосфері діти і батьки вчились новому. 
       Після таких родинних читань ще більше хочеться взяти до рук книгу і поринути у світ мрій та пригод (За матеріалами сайту http://m.mynizhyn.com).

        Родина Самборинів повернулася з чудовими враженнями  та подарувала бібліотеці нашого закладу частину презентованих їм на фестивалі книг.

 

   

 

Переглядів: 292 | Додав: Освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz