Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS


Білоцерківський ЗЗСО І-ІІ ступенів


Субота, 27.04.2024, 01:28

21:40
ПРОФІЛАКТИКА ГЕПАТИТУ А: ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ ТА УЧНІВ

Вірусний гепатит А – гостре інфекційне захворювання печінки, викликане вірусом.

Джерелом інфекції є хвора людина. Інфекція передається через шлунково-кишковий тракт.

Основним фактором передачі є насамперед питна вода, а також харчові продукти, овочі та фрукти, котрі вирощені на зрошувальних грунтах.

Вірусний гепатит А вважається сезонним захворюванням, як правило, збільшення випадків захворювання спостерігається в осінньо-зимовий період.

Вірус гепатиту А досить стійкий у навколишньому середовищі. При кімнатній температурі він може зберігатися до двох тижнів, а при температурі +4 С протягом кількох місяців. Стабільний до дії кислот та жиро розчинників. Повністю знешкоджується вірус при кип’ятінні протягом 5 хвилин, ультрафіолетове опромінювання руйнує його за одну хвилину. Вірус виявляють у крові, фекаліях та слині хворих. В основному хворіють діти віком від 5 до 15 років. Захворюванність сільського населення вища ніж міського. Частіше захворювання розпочинається поступово або підгостро. Початковий період триває в середньому 7-10 діб.

Ознаки захворювання:

  • підвищення температури
  • пожовтіння склер очей
  • потемніння сечі
  • нудота
  • втома
  • втрата апетиту
  • біль в животі
  • блювота

Важливу роль у попередженні виникнення та розповсюдженості гепатиту А відіграє громадська свідомість та дотримання правил особистої гігієни.

Щоб уникнути захворювання рекомендовано:

– вживати доброякісну питну воду, що подається водопровідними джерелами централізованого та нецентралізованого водопостачання,

– воду з нецентралізованих джерел (колодязів, копанок тощо) перед вживанням кип’ятити;

– не використовувати воду із сумнівних джерел;

– не вживати продукти, придбані на стихійних ринках;

– ретельно мити перед вживанням овочі та фрукти;

– дотримуватись технологічного (температурного) режиму приготування їжі;

– регулярно мити руки.

Пам’ятайте!!!

Від дотримання вищевказаних правил залежить

Ваше здоров’я!

Переглядів: 271 | Додав: Освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz